2013-03-04

Motivationsdipp

Som ni märkt så har det varit en liten paus i min ack så välbesökta blogg. (Haha). Men! Nu blir det i alla fall ett inlägg. Har haft en liten motivationsdipp i februari, och det har resulterat i mindre träning och inget skrivande. Har dock återfått min motivation, och är igång igen sedan förra veckan. Har planerat att utöka min löpning från tre till fyra pass i veckan. Tre distanspass och ett långpass. När temperaturen stiger så kommer jag nog byta ut två av distanspassen till fartlek och backträning. Något som jag verkligen behöver träna på.
Tänkte även få men en liten utvärdering på mina vackra compression tubes. Har använt dem i ungefär sex veckor nu, så känner att det börjar bli dags. Först tänkte jag ge er lite information om kompressionsstrumpor.

Det blir allt vanligare att löpare och joggare använder sig av kompressionsstrumpor. Många har tidigare problem med sina ben, vader och fötter då de upplevt mjölksyra och kramper. Kompressionsstrumpor har visat sig hjälpa med:

  • Snabbare återhämtning
  • Mindre kramper och mjölksyra
  • Du kan löpa snabbare
  • Slaggprodukter avlägsnas lättare genom blodet
  • Risken för skador minskar

När det gäller träning så bidrar strumporna till ett bättre närings- och syreutbyte i musklerna.
Jag upplever återhämtningen som ENORMT mycket bättre när jag har mina tubes på mig under och efter passet. Känner mig mycket piggare i benen efter ett 15 km-pass med strumporna på efteråt, än ett 5 km-pass där jag struntat i att ta dem på mig efter passet. Vad det gäller kramper och mjölksyra kan jag inte uttala mig om det. Har aldrig drabbats av kramp innan jag provade tubsen, och heller ingen värre mjölksyra.
Har däremot börjat löpa snabbare under de två senaste månaderna, men vet inte om det beror på tubsen. Tror mer att träningen i sig har gett utdelning. Skador har jag också hållit mig ifrån hittills. Men det har jag inte varit drabbad av innan heller. Har haft väldigt tur på den fronten. På det store hela är jag väldigt nöjd med mina tubes!

Och nu till den mindre nördiga delen av mitt inlägg!
Det har börjat bli ljusare nu. Det är så skönt att när man vaknar kl 6:30 så är det ljust ute. Nu är det bara våren som fattas. Men det lär man ju få vänta på när man bor ovanför polcirkeln.
Jag och Mustafa var till Umeå förra helgen. Vi har förälskat oss, förutom i varandra, så också i Umeå! Vi tog bilen de 60 milen och for ner. Vi bodde på ett BnB, bara en liten bit från centrum. Vi kikade runt lite på stan, besökte farbor med familj och vi passade också på att åka till universitetet och titta. Det var sjukt stort!
Lite bio hann vi också med. "A good day to die hard". Helt okej. Lite för mycket fjant på slutet dock. Men i övrigt bra film. Vi åt också på en utomordentligt bra indisk restaurang. Taj Mahal. Smaskigt värre! På vägen hem så stannade vi till hos farmor och farfar också. De bjöd på smaskig, egenfiskad fisk!

Adios amigos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar