2011-11-21

Ghana dag 13, 14 och 15

I lordags kom Tina och halsade pa oss. Hon tog med sig en vasrin am min och Linneas vaska, for att underlatta farden tillbaka till Accra. Kan inte forsta att vi redan varit har i tva veckor. Nar jag tanker pa den kvarvarande tiden sa kanns det valdigt kort.

Efter att Tina akt sa akte vi med en sjuk 4-arig pojke till sjukhuset. Ingen av de andra som arbetade pa barnhemmet brydde sig om att han hade feber och kraktes. Helt sjukt!
Pa sjukhuset sa de att Christian hade malaria. Sa han fick tva sprutor. Allt gick sa fort, och vi fattade ingenting. Det maste varit en mycket traumatisk upplevelse for honom. Efter att han fatt sprutor fick han ligga och sova en stund. Sen fick vi medicin, och eftersom lilla Christian hade varit sa duktig fick han en festis och nagra kakor innan vi akte tillbaka till barnhemmet.
De prioriterar valdigt konstigt har. Nyss kopte de en tv till pojkarnas sovrum. Och nu hade de inte rad att ta Christian till sjukhuset. Besoket och medicinen kostade tillsammans 125 kr. Man undrar ju ibland....

Pa eftermiddagen hittade vi en helt nerbajsad tva-aring som ingen av de vuxna brydde sig om. De lat henne ga omkring utan bloja med flugor kring benen. Linne och jag, (mest Linnea), tvattade henne och satte pa henne en bloja.
Igar akte vi in till Nsawam for att fa tag pa internet. Men i princip allt var stangt. Nar vi sen kom tillbaka sa fragade en av dem som jobbar pa barnhemmet om vi fatt tag pa internet. Nej, sa Linnea da. Sen sa han att han visste att de hade stangt pa sondagar. Da blir man ju bra forbannad. Det kunde han sagt nar vi talade om for honom vart vi skulle. Man blir bra trott!
Men nu har vi i alla fall internet. Kanns skont att fa lite kontakt med omvarlden.

Det far vara allt for nu. Ha det bra!

2 kommentarer: